Set Primary menu by going to Appearance > Menus

Hoe verliefdheid te stoppen

Hoe verliefdheid te stoppen

Het is leuk om verliefd te zijn, maar het kan soms erg lastig zijn. Vooral als je getrouwd bent, misschien geen toekomst meer samen ziet of als je gevoelens niet worden beantwoord. Verliefdheid kan als een verslaving opkomen. Is de liefde onmogelijk, dan zijn er mogelijkheden om een einde te zetten aan de verslaving. Wij hebben enkele tips voor jou om je verliefdheid te stoppen:

  • Probeer terug te komen naar de echte wereld. Blijf herhalen tegen jezelf dat deze liefde jou alleen pijn zal geven.
  • Zoek afleidingen; probeer te sporten of volg een cursus. Ga met je vrienden uit en maak je hoofd leeg.
  • Alle contacten die jou zullen laten denken aan hem, vermijdt het liever. Liever zie je hem helemaal niet meer en maak je desnoods een ommetje als je langs hem zou moeten lopen.
  • Schrijf al zijn negatieve kanten op en blijf het herhalen voor jezelf. Als het echt niet meer kan tussen jullie zullen de negatieve beelden duidelijk meer zijn dan de positieve en zal het ook zwaarder wegen. Bedenk dan dat jij niet meer in die relatie bent en dat het maar goed is ook, want je hoeft niets meer mee te maken van zijn negatieve kanten.

Het komt ook wel eens voor de liefde eenzijdig is. Zo een verliefdheid dient onmiddelijk gestopt te worden. Het zal je alleen maar pijn en verdriet geven. Klap jezelf wakker en probeer terug te komen in de realiteit. Je zult de waarheid onder ogen moeten komen, hoe pijn het ook doet. Tenminste kan je dan wel helder zien. Wordt je liefde niet beantwoord dan is er ook geen toekomst voor jullie. Misschien is het zelfs verboden. Je hebt jezelf dan al genoeg pijn gedaan en nu is het weer tijd om voor jezelf te kiezen. Tijd om verder te gaan met je leven.

Geef wat ruimte aan jezelf

“Uit het oog, uit het hart”: Omring jij jezelf met mensen en dingen dat zal dit behoren tot een relikwie van jouw verleden.

Hebben jullie dezelfde vriendenkring, probeer dan je vriendenkring uit te breiden. Ga in contact met meer mensen. Probeer het zoveel mogelijkte vermijden dat jullie tijd samen doorbrengen en blijft liever dichterbij je vrienden en anderen om je heen.

Vermijd plaatsen waar de ander naar toe gaat. Als je al een tijdje samen bent ken je elkaars gewoontes ook. Als je weet dat hij op een vaste tijd naar de gym gaat, ga dan niet op dat moment naar buiten. Je wilt hem noch per ongeluk, noch expres tegenkomen.

Zet je gedachten op papier door een dagboek bij te houden. Het helpt veel als jij je gevoelens kan uiten. Opkroppen van je gevoelens is erg ongezond en kan je ziek maken met stress en frustratie.

Zijn jullie geen goede vrienden van elkaar verwijder dan zijn telefoonnummer of enkele andere contact gegeven die je van hem hebt. Zo kom je ook niet in de verleiding om hem te contacten en jezelf weer pijn te doen.

Veel succes!

No Comments

Leave a Comment